Vålerenga Fotball og We Play Green skal sammen få opp farten på det grønne skiftet i Oslo

24-02-09

I mars starter VIF og WPGs nye kampanje «Oslo 2030». Kampanjen skal gjennom aktiviteter inspirere bredden, fansen og de fotballinteresserte i Oslo til å engasjere seg i det grønne skiftet.

De første månedene av kampanjen er blitt til virkelighet med støtte fra Handelens Miljøfond og Telia. I de første månedene skal kampanjen fokusere på sløsing, eksemplifisert ved overforbruk av fotballutstyr. WPGs Green Bag skal gis til lagledere og settes ut på Valle for å samle inn brukt fotballutstyr slik at det kan gjenbrukes av andre eller bli til materialer i nye produkter. Det skal også skje mye annet spennende både på feltet og på VIFs Toppserie matcher.

«Vi gleder oss veldig til å bidra til økt oppmerksomhet om problemene vi må løse og skape engasjement for løsningene som finnes. Kampanjen fokuserer på det positive og hvordan vi skal få det til, ikke alt som er fryktelig, galt og håpløst» sier en glad daglig leder Harriet Rudd i VIF. «Vi håper også de andre toppklubbene i Oslo blir med etter hvert og at bedrifter og det offentlige henger seg på for å støtte initiativet. Skal vi få fart i det grønne skiftet må vi samarbeide» understreker hun.

«Jeg har vært WPG spiller en tid og det er kjempegøy at vi skal jobbe sammen på min egen hjemmebane», sier VIF spiller Christian Borchrevink. «Skal vi fart på det grønne skiftet kan vi ikke bare snakke politikk i de øverste etasjene og på seminarer. Vi må være ute på feltet sammen med kidsa og foreldrene deres. Det er de som kan skape den grønne bølgen vi trenger» kommenter han.

«Det er fantastisk at VIF vil være med å lage en grønn fotballfamilie sammen med oss» sier WPG grunnlegger og Serie A proff Morten Thorsby. «Vi spillere har sterkere påvirkningskraft enn vi tror og det er veldig tilfredsstillende å bruke den på noe samfunnsnyttig. Samtidig er det helt nødvendig at vi får fart på det grønne skiftet. Å være We Play Green spiller er derfor win-win for oss spillere som er interessert i klodens velvære og våre barns fremtid» forteller han.

Harriet Rudd sier VIF og WPG er i full gang med å inspirere sine serievinnere til å bli med i kampanjen. WPG har vært i garderoben og inspirert spillerne våre. Vi har allerede noen som har lyst til å være med. Det er helt avgjørende for spillerne og trenerne å vite at WPG er der for å lære dem opp og hjelpe dem med alt det praktiske. Vi skal jo vinne serien i år også. Engasjementet kan derfor ikke gå utover fotballen» sier Rudd smilende.

Årets utfordrer

Vi har blitt nominert til Årets utfordrer av Telia. Deres utfordrerfond er en sponsorsatsing som fremmer stå-på-vilje og nyskapning ved å støtte enkeltpersoner, organisasjoner, lag eller bedrifter. Å vinne dette vil bety enormt mye for vårt arbeid videre, og vi trenger alle støtten vi kan få.

 Stem på We Play Green ved å sende sms med utfordrer 3 til 26070.

Latest stories